GameLord.pl - Forum
Start | Pytania | Napisz do nas
Rewelecyjna rozrywka dla wszystkich miłośników Magica!
Panel Logowania
Zapomniałeś hasła?
Wyniki, Talie, Zdjęcia
Kliknij i zobacz wyniki oraz zdjęcia!

Magic 2011 Game Day Championships - Kliknij aby obejrzeć wyniki, zdjęcia i filmy z finałów!

Mistrzostwa Łodzi 2010 - kliknij aby obejrzeć wyniki, zdjęcia i filmy z finałów!

ARCHENEMY - kliknij aby obejrzeć film prezentujący rozgrywkę!

Kliknij aby obejrzeć wyniki i filmy z finału!

Kliknij aby obejrzeć komiks i video!

Kliknij aby obejrzeć wyniki i relację!

Kliknij aby obejrzeć wyniki i relację!

Kliknij aby obejrzeć wyniki i zdjęcia!

Kliknij aby obejrzeć relację!

Kliknij aby dowiedzieć się więcej!

Kliknij aby obejrzeć relację!

Kliknij i obejrzyj filmy z imprezy!
Statystyki
Użytkowików: 1,534
Tematów: 1,502

Aktualnie 11 internautów
przegląda nasze forum.
Wygląda na to, że nie jesteś zarejestrowany. Zarejestruj się
Poszukaj na forach:

GameLord.pl - Forum » KARCIANKI KOLEKCJONERSKIE » Magic the Gathering » Wyniki turniejów MtG » Rise of the Eldrazi Game Day Championships - Talie, Filmy

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17-05-2010, 21:47   #1
Andrzej
Administrator

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Andrzej
Domyślnie Rise of the Eldrazi Game Day Championships - Talie, Filmy

22 Maja 2010 rozegraliśmy w GameLordzie Rise of the Eldrazi Game Day Championships - format Standard. Czwarty turniej z najnowszej serii turniejowej, firmowanej przez samych Wizardów. Kolejnych należy się spodziewać po każdym nowo wydanym dodatku/edycji. Zwycięzca takiej imprezy otrzymuje oficjalny tytuł Champion'a (Mistrza) wraz z rewelacyjnie wyglądającym certyfikatem - możecie zobaczyć go na filmie z finału.

Ostatecznie w imprezie wzięło udział 35
zawodników.

Wyniki przedstawiają się następująco:

Po sześciu rundach swissa rozegraliśmy trzy rundy finałowe

Ćwierćfinały

Michał Musiał (Jund) - Łukasz Karolski (Jund) 2-1
Przemysław Pietrzak (Time Sieve Combo) - Michał Kołaciński (Super Best Friends) 0-2

Konrad Sokołowski (Naya Aggro) - Mateusz Pryt (Mono R Aggro) 2-1
Marcin Łuczak (UW Control) - Daniel Wielgórski (Mythic Bant) 2-0

Półfinały

Michał Musiał - Michał Kołaciński 1-2
Konrad Sokołowski - Marcin Łuczak 2-0

Finał

Konrad Sokołowski - Michał Kołaciński 0-2

Ostateczna kolejność wygląda tak:

Gratulacje dla całego Top 8 i zwycięzcy, podziękowania dla wszystkich za udział!

FILMY

Pełne nagranie meczu finałowego o tytuł i boxa znajdziecie TUTAJ .

ZDJĘCIA

Poniżej, jak zwykle, przedstawiam kilka zdjęć z imprezy.

TALIE

Metagame

Jund - 8; UW Control - 3; Mono R Aggro - 3; Vampires on Fire - 4; Vampires - 2; Eldrazi Trap - 1; Eldrazi Elves Trap - 1; Open the Vaults - 1; UW Mill - 1; Esper Control - 1; Eldrazi Green - 1; Mythic Bant - 1; WW Landfall - 1; Naya Aggro - 1; Super Best Friends - 1; Mono White Allies - 1; Naya Ally - 1; Time Sieve Combo - 1; UG Polymorph - 1; BRW Control - 1

Spisy talii Top 2 znajdziecie na filmie z finału.

Do zobaczenia na kolejnym turnieju!
stare 23-05-2010, 01:12   #2
jabol
Member

Domyślnie

graty prezes
super friends ftw
mam nadzieje na rewanzyk na MP bo ten mind control mnie zdziwil niesamowicie
jabol jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 24-05-2010, 01:39   #3
Prezes
Senior Member

Domyślnie

Ja dziękuję wszystkim moim przeciwnikom tego dnia, w szczególności Jabolowi, który udostępnił mi swojego Ulamoga do skubnięcia Mind Controlem oraz Sokołowi za mecz finałowy na poziomie
Większy komentarz wyskrobię jak tylko Andrzej opublikuje relację.
Prezes jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 24-05-2010, 20:36   #4
Andrzej
Administrator

Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Andrzej
Domyślnie

Właśnie opublikowałem pełne info o wynikach turnieju. Szczególnie zapraszam do obejrzenia meczu finałowego
stare 25-05-2010, 00:13   #5
Goldie
Member

Domyślnie

Gratz Prezes, zaczyna sie zwracac?
Szczerze, widzac reke prezesa w 1 grze myslalem ze ostro dostanie, ale zupelnie nie znam sie na tym decku, dobrze ze to on tym gral :O
Szkoda ze tym razem nie bylo Łukasza w finale, bardzo na niego liczyłem
Czyzbym tylko ja pokonał prezesa tego dnia?
5 miejsce, yea.

Ostatnio edytowane przez Goldie ; 25-05-2010 o 00:47.
Goldie jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-05-2010, 01:24   #6
Prezes
Senior Member

Domyślnie

Parę słów o matchupach i magicznych momentach

R1 i R3: RB Wampiry - mecze właściwie bez histori... nie wystawiajcie dwóch malakirów bloodwitchy na raz - biorąc pod uwagę, że przed sb mogę je sprzątnąć na dobre tylko DoJ'em/Coupem po co tracić dwa na raz? Jeden zabije mnie równie skutecznie. Gdy jestem na 15-20 punktach życia lepiej jest nighthawkiem ubić planeswalkera.
R2: Marlu i jego UW tapout. G1 wszystko poszło jak trzeba, w drugiej grze obejrzałem sporo counterspelli, z obu stron poleciały mindspringi po 8, ostatecznie uległem. Trzeciej nie zdążyliśmy rozegrać - przydałoby się tak na oko z 15 minut ekstra :] Oblivion Ring Marcina w moją Colonadę nie był najlepszym zagraniem ever (choć niestety miał na stole 1 spreada do wcelowania oprócz drugiego ringa, który "zjadł" mi Elspeth).
R4: Goldie i jego monored, dwie szybkie gierki, idealnie do 0 w okolicach 6/7 tury.
R5: RB blightning, nie pamiętam dokładnie co się działo
R6: Jabol i jego UW tapout - w pierwszej grze na stół po kilku spreadach ekspresowo wyskakują Jace, Gideon i Elka i robią gg całkiem sprawnie. Na drugą grę wsajdowałem m.in. Telemin Performance i Mind Control (w nadziei na BSA i/lub Eldraziego). Tomek Anioły zostawił w klaserze, za to po przewinięciu ok. 20 kart performance odsłonił Ulamoga Tomek wrócił go na rękę Jace'm i kontynuowaliśmy wymianę ciosów. Gdy w jednej z ostatnich tur Tomek dorobił się 11 mana, zagrał Ulamoga i zniszczył Elżbietę publiczność jednogłośnie oceniła, że mam pojechane. Jak się później okazało Mind Control na Ulamogu siada całkiem nieźle i 3 tury później było już po wszystkim.W 6 kartach jakie Tomkowi zostały w bibliotece były: 1 spread, 2 landy i 3 Mind Springi Pomimo opinii, że mirrory uw to najnudniejsze mecze z możliwych, ten zdecydowanie odbiegał od stereotypu.
W top8:
R7: Blindman i OtV: w pierwszej grze AjaniV oczyścił opponenta z landów, a następny zamroził jednego borderposta, a 2 ringi w tempo odcięły nas od drawu z mine'ów/fontów. W drugiej 2x Kor Sanctifiers w tempo sprzątnęły kopalnię i posta, po czym spokojnie za czwóreczkę dojechały do celu
R8: Michał Musiał i Jund: w pierwszej bardzo przyzwoicie udało mi się wejść w grę z tempem, nie ukrywam, że seria 3 gideonów bardzo tu pomogła G2 Michał sprzątnął mnie bez najmniejszego oporu. G3 3x Spreading seas + AV + Tectonic, nuff said, nie pograliśmy za długo

Finał z Sokiem każdy może obejrzeć na 100%, moje komentarze:
1. ręka, którą zatrzymałem w g1 była bardzo daleka od idealnych i chyba tylko moja chciwość sprawiła, że ją zatrzymałem. Naya nie narzuca aż tak dużego tempa od pierwszych tur, więc można było ryzykować.
2. w drugiej grze (zgodnie z pomeczową sugestią brata) powinienem był w trzeciej wyskoczyć z oracla, by w czwartej dołożyć elkę i pocisnąć za 4 górą - Konrad zatrzymał się na 2 landach i mogłem to wykorzystać napierając szybciej. Ja jednak wybrałem bardziej kontrolną opcję - nie było karty po którą musiałbym kopać oraclem, a na czwartą turę wolałem wystawić Jace'a i odciąć go od landów.
3. Soku, widząc Twój sb plan zrobiłbym jeszcze -2 nacatl +2 bop - bop dałby Ci opcję na AV/barbsy w trzeciej turze, ew. atak z exalted/sledgem górą w planeswalkerów. Szkoda, że manascrew dopadło Cię w finale, z Twoimi barbsami i vengeantem w stole musiałbym się zdecydowanie bardziej pomęczyć.

Ogólnie turniej bardzo na plus, zabawa wyśmienita, deck działał jak marzenie.
Andrzeju, kiedy będę mógł odebrać moje niezwykłe trofeum?
Prezes jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
game day, roe, standard

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania